Hjärnforskare: Därför minns vi böcker från tonårstiden bäst
Som söndagsmiddag från förr – men se över lokalen

Välkommen till Frida Kummerfelds blogg.

Jag har blivit med nya gardiner

SvD Läs & Skriv är sajten

Vi köpte en vägghängd gardinskena från IKEA (Super MC leksaks Marine Corps Snow Marpat Camo Set för Dam leksaks, Solider historia Figs) och sen köpte jag fyra gardiner, Calypso mid-grey veckband från Åhléns (här). Jag har valt att ha två gardiner på respektive sida för att få den där böljande hotelliga känslan. Det var utan tvekan en motherfucker att sätta upp den här skenan så jag vill ge en STOR shoutout till min far som hjälpte till. Tack gode gud för denna handy man!

Bara ett bottennapp – men bryggeriet är hela grejen

Hemlig krog med ”magisk” knapp: ”Blir lätt lite löjligt”

Idag ska jag på ett fantastisk spännande lunchmöte. Så bloggigt av mig va!? Att ha hemliga möten! =) Just nu bara flyger jag fram fylld av energi, pepp och motivation. Jag känner en stor tacksamhet för livet just nu.

Jag önskar dig en riktigt fin dag!

Veckonytt #146

Tråkigt anonymt på anrik krog i Gamla stan

Albatros schack 2901 {65533; C-torn, 50 cm x 50 cm.Albatros International GmbH

Habilt men själlöst – vem vill äta i tomt köpcentrum?

På vissa områden är jag och David inte alls jämställda. Han tar i princip alla lekplatsbesök medan jag tar alla hämtningar på vardagarna med efterföljande middagslagning. Den uppdelning blir dock jämställd för oss. Där den ena gör mer på en sak, gör den andra mer på den andra saken.

Det finns fortfarande allt för många familjer där mamman är projektledaren. Hon håller koll på skollappar, matsäcksfix, storhandling, tvätten, vem som fyller år, att klänningen är strykt till skolfotot osv. Pappan bara är. Han kommer hem, är rolig med barnen och ”hjälper till”. Samtidigt kör mamman runt som en skållad råtta och fixar, donar, bokar, planerar, påminner och tjatar. För mig är detta motsatsen till ett jämställt föräldraskap. Det är en enmansshow där mamman är mamma åt alla inblandade familjemedlemmar.

Östermalms italienska gudmor låter oss vänta

Hur tänker du kring jämställt föräldraskap? Berätta, jag är så nyfiken på hur man resonerar i andra familjer.

1 18 911Carrera Cabriolet Carrera Cabriolet gul

Har du idéer runt hur vår

I den övergångsperiod som är nu tänder jag inte så många ljus. Det är fortfarande för varmt. Men jag är samtidigt i samma stora behov året runt av den där lyxiga, omfamnande känslan. Jag blev väldigt glad över att få testa doftlampan från Maison Berger Paris, som finns hos Livehome. Det är som en oljelampa där veken får ligga i lampolja. Därefter tänder man lampan som får brinna i två minuter och sedan sprider den väldoft och renar hemmet från dålig lukt och bakterier. Doftoljan kommer i olika dofter. Perfekt för att anpassa lampan efter säsong!

Tack vare denna lampa kan jag starta ljus- och doftsäsongen redan nu. Det har blivit en underbar ritual. Städa upp dagens stök och därefter tända lampan, blåsa ut den och låta den ljuvliga doften omfamna mig. Den här mysiga känslan bäddar in själen.

Balkongen trumfkortet – maten orsakar gäspningar

Jag är verkligen glad för att jag hittat Livehome och jag kan garantera att ni kommer få se mer från dem framöver. Älskar när man hittar en riktig guldkornswebshop!